Direktor Vladan Đurković je mali čovek velikog ega

Direktor Veterinarskog specijalističkog instituta u Pančevu Vladan Đurković jedan je od onih odmetnutih bahatih rukovodilaca na koje ukazuje i sam vrh Srpske napredne stranke. Ponaša se kao da mu je to mesto dato naslednim porodičnim pravom i da ga niko ne može smeniti, uprkos lošim rezultatima poslovanja i konstantnim svađama među zaposlenima.

Zavučen u dobru firmu, ušuškan u dve hiljade evra platu, mislio je da niko neće primetiti šta i kako radi. Tačnije, kako ne radi, a koristi sve blagodeti i resurse firme za letovanja i zimovanja, sakrivena čuvenim stručnim seminarima na skupim lokacijama. I još sam sebe bogato nagrađuje stimulacijama koje sleduju uspešnom rukovodiocu.

Inače, u Veterinarskom specijalističkom institutu u Pančevu bukti pravi mali rat. Zaposleni se toliko mrze međusobno, da se često i za kragne hvataju. Tako je to kada direktor, koji je sebi dao platu za još jedno radno mesto (naravno rukovodeće), u firmi ima ljubimce i one koje kažnjava jer mu nisu naklonjeni. Tako je to kada ljudi veruju u obećanja lika sa sindromom Barona Minhauzena.

A da li će u ponedeljak i dalje imati oko sebe one koji ga tobož vole, čuće se kada prime platu. Uplašen za svoju fotelju, svima je ukinuo stimulaciju. Umesto što kažnjava druge, bolje bi mu bilo da malo porazmisli o onome što ne čini: Kako da unapredi poslovanje i podigne Institut, a ne samo da mu crpi resurse za zadovoljenje ličnih potreba.