SLUČAJ SUDIJE SIMONOVIĆ – VRANA VRANI OČI NE VADI

Predsednica Višeg suda u Pančevu Stanka Simonović, deo korupcionaškog lanca koji već 30 godina vedri i oblači južnim Banatom, nažalost još uvek i deo srpskog pravosuđa, čini sve da uguši javnu reč, koja je pred narodom optužuje za nepotizam, kršenje zakona, izvrgavanje srpskog pravosuđa poruzi, donošenje protivzakonitih presuda kojima se kriminalci oslobađaju, uticaj na druge sudije i druge državne organe… u par reči, za saradnju sa žutim ološem koji je, pod zaštitom takvih kao Stanka, opustošio južni Banat.

Saradnja sudije Stanke sa lopovčinama koje dobijaju oslobađajuće presude tako što Stankini puleni u tužilaštvima zaboravljaju da podnesu žalbe ili se „zagubi“ dokumentacija koja dokazuje ovu tajkunsko-zločinačku spregu, laka je za dokazivanje. Sudija Stanka radi na žeton. Ubaciš žeton, Stanka đipa! A žetoni nisu jeftini. Ta „skupoća“ materijalni je dokaz protiv Stanke.

Javna reč, legalno registrovana javna glasila, pred narodom optužuju sudiju Stanku i za sticanje ogromnog bogatstva koje mnogostruko prevazilazi njega legitimna sudijska primanja. Mediji svoje tvrdnje dokazuju kroz rasipnički život Stankinih potomaka, fotografijama sa otvorenog fejsbuk naloga Stankine ćerke, koja se sama hvalila rasipničkim ekskluzivnim letovanjima i zmovanjima, garderobom i drugim luksuzom vrednim na stotine hiljada eura. Slika govori više od hiljadu reči.

Može li svaki sudija u Srbiji ćerci da priušti cipele ili tašnice od 3 do 4 HILJADE evra? Ako može, zašto je problem i da narodu objasni KAKO JE TO STEKAO?

A sudija Stanka treba narodu da objasni Krišana, Basarića, Monterru, halu Bagremar, novu deponiju, južnu zonu, krađu penzionera… kako je, prevarom, korupcijom i dokazanim nepotizmom, zaposlila ćerku prvo u Osnovni sud, a potom u Više javno tužilaštvo u Pančevu i mnoge druge afere u kojima se Stankino učešće mora nazvati zločinom.

Stanka bi odavno na rukama trebala da ima lisice i da ostatak života provede iza rešetaka. Nažalost, VRANA VRANI OČI NE VADI. Sudija Stanka tuži medije, a njene kolege sudije, da bi zaštitile svoj poziv, osuđuju novinare koji su fotografijama Stanke i njenih potomaka dokazali Stankinu krivicu.

Pitanje je samo, do kada će mnogi iz srpskog pravosuđa trpeti kriminalce kakav je „sudija“ Stanka Simonović.